Houtskoolgrill / Izgaralar
Onze grillgerechten worden geserveerd met bulgur (tarwerijst)
Bonfile / Ossenhaas geserveerd met champignonroomsaus, 200 gram
Tavuk izgara/ kipfilet geserveerd met champignonroomsaus
Izgara köfte / Gekruide gehaktschijfjes
Kasarli Köfte / Gekruide gehaktschijfjes met kaas
Yogurtlu Kebab (iskender) / lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, yoghurt en overgoten met tomatensaus naar traditioneel recept
Kuzu pirzola / Gemarineerde lamskoteletjes
Dana șiș / Spies van kalfsvlees
Dana Madalyon / Botermalse kalfsmedaillon geserveerd met champignonroomsaus
Adana kebab / Spies van pittig gekruid gehakt geserveerd met tomatensaus en lavas (plat Turks brood) naar traditioneel recept
Beyti sarma / Spies van gekruid gehakt geserveerd in een Turkse wrap met tomatensaus en gegrilde auberginesalade met yoghurt
Ṣiș kebab/ Traditionele spies van gemarineerde stukjes lamsfilet
Crispy chicken burger met augurk, ui, sla en tomaat – Onze burger wordt geserveerd met Sriracha mayonaise en friet
Cheeseburger, met augurk, ui, sla en tomaat – Onze burger wordt geserveerd met een chef’s special saus en friet
Combinaties / Karıșıklar
Köfte & Tavuk / Combinatie van gekruide gehaktschijfjes en gemarineerde kipfilet van de houtskoolgrill
Uclu Karıșık / Mixed spies van Adana kebab, kalfsvlees en kipfilet aan de spies
Karıșık Izgra / Mixed grill van lamskotelet, kalfsmedaillon, kipfilet en kofte
Saffraan speciaal vanaf 2 personen P.P Lamskotelet, kalfsmedaillon, kipfilet, köfte, Adana kebab, en cöp șiș
Tajines en ovengerechten / Güvecler
Etli güvec / Lamstajine met diverse groenten o.a. aardappel, courgette, aubergine, gedroogd fruit en noten
Tavuk güvec / Kiptajine met courgette, kikkererwten, gedroogd fruit, olijven en noten
Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten √
Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt √
Dolma / Paprika gevuld met rijst en kruiden. Geserveerd met knoflookyogurt √
Visgerechten / Balıklar
Alle visgerechten met * worden geserveerd met gebakken Turkse rijst
Cupra Izgara / Gegrilde Dorade, een hele witvis van de houtskoolgrill *
Jumbo Karides / Reuzengamba’s van de grill gemarineerd met saffraan. Geserveerd op een bedje van gebakken ui en pepers *
Somon Izgara / Zalmfilet van de houtskoolgrill geserveerd op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus *
Mezze-diner (Tapas)
Met twee personen of meer kunt u iets anders dan het gangbare voorgerecht/hoofdgerecht
diner proeven. Probeert u eens ons Mezze-diner.
Om u de eetculturen van het Midden-Oosten zo optimaal mogelijk te laten proeven
hebben wij een samenstelling van mezze voor u gemaakt. Door deze samenstelling zult
u het gevoel hebben dat u zich in het Midden-Oosten bevind. Wij hebben deze mezze
voor u gecombineerd in een koud voorgerecht, een warm hoofdgerecht en dessert of zelfs koffie met Turkse likeur!
_____________________________________________________________________________
Alleen de warme gang
p.p. € 28,50
Een combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees- en vegetarische gerechten
______________________________________________________________________________
2-gangen Mezze-diner
p.p. € 38,00
Voorgerecht
Een uitgebreide combinatie van koude mezze
Hoofdgerecht
Een combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees en vegetarische gerechten
3-gangen Mezze-diner
p.p. € 44,75
Voorgerecht
Een uitgebreide combinatie van koude mezze
Hoofdgerecht
Een uitgebreide combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees en vegetarische gerechten
Dessert
Een combinatie van lekkernijen OF koffie met Turkse likeur of dessertwijn
Onze mezze worden dagvers bereid, naargelang de ingrediënten van het seizoen
Saffraan 3-gangen keuze menu
Voorgerechten
Menu met rode linzensoep p.p. € 38,00
Of
Menu met combinatie van koude mezze, een reis door het Midden-Oosten p.p. € 44,75
Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassend garnituur
Yogurtlu Kebab (iskender) / lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, yoghurt en overgoten met tomatensaus (traditioneel recept)
Tavuk / kipfilet van de houtkoolgrill geserveerd met champignonroomsaus Kofte & Tavuk Combinatie van gekruide gehaktschijfjes en gemarineerde kipfilet van de houtskoolgrill
Izgara köfte / Gekruide gehaktschijfjes van de houtskoolgrill
Karıșık șiș / Mixed spies van Adana kebab, kalfsvlees aan de spies en kipfilet
Adana kebab / Spies van pittig gekruid gehakt van de houtskoolgrill geserveerd met tomatensaus en lavas ( plat Turks brood)
Kalamar / Calamares, gefrituurde inktvisringen geserveerd met uien, citroen en een sausje
Somon Izgara / Zalmfilet, van de houtskoolgrill op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus
Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten √
Sarma / Druivenbladeren gevuld met rijst en kruiden geserveerd met knoflookyoghurt √
Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt √
Dessert
Vrije keuze van de dessertkaart
OF
Koffie met Turkse likeur naar keuze (mandarijn, munt of yoghurt) OF Dessertwijn