Houtskoolgrill / Izgaralar

Onze grillgerechten worden geserveerd met bulgur (tarwerijst)

Ribeye doorregen lende stuk 250 gram

Bonfile / Ossenhaas geserveerd met champignonroomsaus, 200 gram

Tavuk șiș / Spies van kipfilet geserveerd met champignonroomsaus

Izgara köfte / Gekruide gehaktschijfjes

Kasarli Köfte / Gekruide gehaktschijfjes met kaas

Kanat Izagara  ballı / Kippenvleugels met honing, tijm en amandelschaafsel

Yogurtlu Kebab (iskender) / lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, yoghurt en overgoten met tomatensaus naar traditioneel recept

Kuzu pirzola / Gemarineerde lamskoteletjes

Dana șiș / Spies van kalfsvlees

Dana Madalyon / Botermalse kalfsmedaillon geserveerd met champignonroomsaus

Adana kebab / Spies van pittig gekruid gehakt geserveerd met tomatensaus en lavas (plat Turks brood) naar traditioneel recept

Beyti sarma / Spies van gekruid gehakt geserveerd in een Turkse wrap met tomatensaus en gegrilde auberginesalade met yoghurt

Ṣiș kebab/  Traditionele spies van gemarineerde stukjes lamsfilet

Cöp șiș / Houten spiesjes van kleine stukjes lamsfilet

Combinaties / Karıșıklar

Köfte & Tavuk șiș / Combinatie van gekruide gehaktschijfjes en gemarineerde kipspies  van de houtskoolgrill

Balaban Kebabı / Cöp șiș en köfte geserveerd op een bedje van geroosterd brood, knoflookyoghurt overgoten met tomatensaus en roomboter

Karıșık șiș / Mixed spies van Adana kebab, kalfsvlees en kipfilet aan de spies

Ottomaanse schaal                                                                       vanaf 2 personen   P.P Lamskotelet, kalfsmedaillon, kipfilet, köfte en Adana kebab

Saffraan speciaal                                                                           vanaf 2 personen   P.P Lamskotelet, kalfsmedaillon, kipfilet, köfte, Adana kebab, en cöp șiș

Black angus Burgers / 200 gram

Onze burgers worden geserveerd met een chef’s special saus en huisgemaakte friet

Basic Burger, met koolsalade, augurk, ui, sla en tomaat

Cheeseburger, met cheddar kaas, koolsalade, augurk, ui, sla en tomaat

Chef’s Burger, pastirma, cheddar kaas, koolsalade, augurk, ui, sla en tomaat

Tajines en ovengerechten / Güvecler

Etli güvec / Lamstajine met diverse groenten o.a. aardappel, courgette, aubergine, gedroogd fruit en noten

Tavuk güvec / Kiptajine met courgette, kikkererwten, gedroogd fruit, olijven en noten

Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten √

Sarma / Druivenbladeren gevuld met rijst en kruiden geserveerd met knoflookyoghurt √

Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt √

 

Pangerecht / Saç

Ṣaç kavurma / Gebakken stukjes lamsvlees met tomaten, ui en Turkse peper  geserveerd in een sac (soort wok)

 

Visgerechten / Balıklar

Alle visgerechten met *  worden geserveerd met gebakken Turkse rijst

Kalamar / Calamares, gefrituurde inktvisringen geserveerd met ui, citroen en een sausje

Cupra Izgara / Gegrilde Dorade, een hele witvis van de houtskoolgrill  *

Jumbo Karides / Reuzengamba’s van de grill gemarineerd met saffraan. Geserveerd op een bedje van gebakken ui en pepers  *

Somon Izgara / Zalmfilet van de houtskoolgrill geserveerd op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus  *

Somon șiș / Spiesjes van gegrilde zalm met romige saffraan-sinaasappelsaus  *

Balık güvec / Vistajine, rijkgevulde tajine met verschillende soorten vis en noten  *

 

Pasta’s / Makarnalar

Mantı / Mini deegkussentjes gevuld met gehakt, geserveerd met knoflookyoghurt en tomatensaus. Volgens huisgemaakt naar traditioneel recept.

Makarna / Turkse pasta geserveerd met knoflookyoghurt en gehakt met tomatensaus √

Karidesli makarna Pasta met garnalen, peper, ui en knoflook in tomatenroomsaus

 

Mezze-diner (Tapas)

Met twee personen of meer kunt u iets anders dan het gangbare voorgerecht/hoofdgerecht
diner proeven. Probeert u eens ons Mezze-diner.
Om u de eetculturen van het Midden-Oosten zo optimaal mogelijk te laten proeven
hebben wij een samenstelling van mezze voor u gemaakt. Door deze samenstelling zult
u het gevoel hebben dat u zich in het Midden-Oosten bevind. Wij hebben deze mezze
voor u gecombineerd in een koud voorgerecht, een warm hoofdgerecht en dessert of zelfs koffie met Turkse likeur!

_____________________________________________________________________________

Alleen de warme gang

p.p. € 24,-

Een combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees- en vegetarische gerechten
______________________________________________________________________________

2-gangen Mezze-diner

p.p. € 32,50

Voorgerecht
Een uitgebreide combinatie van koude mezze

Hoofdgerecht
Een combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees en vegetarische gerechten

3-gangen Mezze-diner

p.p. € 37,50

Voorgerecht
Een uitgebreide combinatie van koude mezze

Hoofdgerecht
Een uitgebreide combinatie van warme mezze bestaande uit vis, vlees en vegetarische gerechten

Dessert
Een combinatie van lekkernijen of koffie met Turkse likeur of dessertwijn

Onze mezze worden dagvers bereid, naargelang de ingrediënten van het seizoen

Saffraan 3-gangen keuze menu

Voorgerechten
Menu met rode linzensoep   p.p. € 29,50
Of
Menu met combinatie van koude mezze, een reis door het Midden-Oosten   p.p. € 33,-

Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met bijpassend garnituur
Yogurtlu Kebab (iskender) / lamsgehakt op een bedje van geroosterd brood, yoghurt en overgoten met tomatensaus (traditioneel recept)
Tavuk șiș / Spies van kipfilet van de houtkoolgrill geserveerd met champignonroomsaus
Izgara köfte / Gekruide gehaktschijfjes van de houtskoolgrill
Karıșık șiș / Mixed spies van Adana kebab, kalfsvlees aan de spies en kip aan de spies
Adana kebab / Spies van pittig gekruid gehakt van de houtskoolgrill geserveerd  met tomatensaus en lavas ( plat Turks brood)

Kalamar / Calamares, gefrituurde inktvisringen geserveerd met uien, citroen en een sausje
Somon Izgara / Zalmfilet, van de houtskoolgrill op een bedje van gebakken spinazie met nootjes en een romige saffraan-sinaasappelsaus
Somon șiș / Spiesjes van gegrilde zalm met romige saffraan-sinaasappelsaus

Türlü / Groententajine met verschillende soorten groenten, gedroogd fruit en noten  √
Sarma / Druivenbladeren gevuld met rijst en kruiden geserveerd met knoflookyoghurt  √
Imam Bayıldı / ‘Imam viel flauw’, Aubergine gevuld met verschillende soorten groenten en feta kaas, geserveerd met knoflookyoghurt  √

Dessert
Vrije keuze van de dessertkaart
Of
Koffie met Turkse likeur naar keuze  (mandarijn, rozen, munt, yoghurt of appel)  of Dessertwijn