Koude Mezze
Soĝuk meze tabagı / Proeverij van koude mezze, Een reis door het Midden-Oosten. Wij hebben een samenstelling van koude mezzes voor u gemaakt. Door deze samenstelling zult u het gevoel hebben dat u in elk deel van het Midden-Oosten bent geweest. Deze koude mezzes zijn een begin van de traditionele maaltijd die vaak onder het genot van een glas Raki wordt genuttigd. Deze gerechten kunnen ook vegetarisch worden geserveerd. √
Tereyaĝı & ekmek / Brood met kruidenboter en tapenade van olijven √
Mevsim salatası / Gemengde salade met fetakaas, olijven en granaatappeldressing √
Warme voorgerechten / Tapas / Mezeler
Mercimek Corbası / Rode linzensoep √
Keci peyniri / Geroosterde geitenkaas met vijgenjam en walnoten √
Sıgara Böreĝi / Bladerdeeg met fetakaas, peterselie en munt 3 stuks √
Ispanaklı Börek / Bladerdeeg gevuld met spinazie, aubergine, kaas en kruiden 2 stuks √
Dolma / paprika gevuld met rijst en kruiden, geserveerd met knoflookyogurt √
Kızarmıș Peynir / Gepaneerde fetakaas met honing en walnoten √
Kasarlı mantar / Gevulde champignons met ui, kaas en amandelchips √
Balaban Köftesi / Gegrilde gehaktschijfjes op een bedje van brood, knoflookyoghurt en overgoten met tomatensaus
Kanat Izgara ballı / Kippenvleugels van de grill met honing, en amandelschaafsel
Mantı / Mini deegkussentjes gevuld met gehakt, geserveerd met knoflookyoghurt en tomatensaus. Volgens huisgemaakt traditioneel recept.
Kalamar / Calamares gefrituurde inktvisringen geserveerd met ui, citroen en een sausje
Karides tava / Mini-garnalenpannetje met knoflook, turkse peper, champignons en ui